Parintele eficient Thomas Gordon

ISBN:

Published:

Paperback

360 pages


Description

Parintele eficient  by  Thomas Gordon

Parintele eficient by Thomas Gordon
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 360 pages | ISBN: | 9.63 Mb

Copilul tău îţi face scene și istericale? Adolescentul ţi-a scăpat de sub control, te minte și s-a înhăitat cu o gașcă? Odraslele tale nu vor să-și facă ordine în cameră și îţi răspund tot timpul obraznic? Aparent, nu ai decât două soluţii: fie îiMoreCopilul tău îţi face scene și istericale? Adolescentul ţi-a scăpat de sub control, te minte și s-a înhăitat cu o gașcă? Odraslele tale nu vor să-și facă ordine în cameră și îţi răspund tot timpul obraznic? Aparent, nu ai decât două soluţii: fie îi pedepsești, fie te dai bătut.

Psihologul american Thomas Gordon propune însă o a treia cale, o metodă democratică de comunicare și negociere între părinţi și copii. Folosit cu succes de patru decenii, programul său de formare a „părinţilor eficienţi te va învăţa cum să-i asculţi „activ pe cei mici, cum să le vorbești fără să-i cicălești și fără să-i denigrezi, cum să-i îndemni să-și rezolve pe cont propriu problemele ce ţin exclusiv de competenţa lor și cum să depășiţi divergenţele cotidiene în spiritul „avantajului reciproc.

Explicate clar și cu nenumărate exemple, tehnicile de parentaj din această carte vor elimina din căminul vostru pedepsele, teribilismele și certurile infinite, asigurând o atmosferă de respect reciproc și de comunicare eficientă.Thomas Gordon (1918–2002), psiholog american, este creatorul unor metode larg răspândite de „eficientizare a comportamentului și comunicării părinţilor, profesorilor și liderilor din afaceri. Editura Trei a mai tradus volumul său Profesorul eficient.Felicitări pentru parcurgerea acestei cărţi!Poţi duce mai departe interesul de a avea o relaţie frumoasă cu copilul tău, participând la cursurile organizate de PARENTIME.Parentime este reprezentanţa în România a fundaţiei Thomas Gordon International și organizează Trainingul Părinţilor Eficace, ajutându-te să stăpânești instrumentele acestei cărţi.Află mai multe pe www.parentime.roCuprins:MultumiriPrefataCapitolul 1.

Parintii sunt invinovatiti, dar nu sunt instruitiCapitolul 2. Parintii sunt oameni, nu zeiCapitolul 3. Cum sa asculti astfel incat copiii sa-ti vorbeasca. Limbajul acceptariiCapitolul 4. Puneti-va in practica abilitatile pentru Ascultarea ActivaCapitolul 5. Cum sa-i asculti pe copiii prea mici ca sa vorbeascaCapitolul 6. Cum sa vorbesti in asa fel incat copiii sa te asculteCapitolul 7. Cum sa pui la treaba Mesajele la persoana ICapitolul 8. Schimba comportamentul inacceptabil modificand mediulCapitolul 9. Inevitabilele conflicte parinte-copil.

Cine ar trebui sa castige?Capitolul 10. Cat de necesar si justificat este apelul parintelui la forta?Capitolul 11. Solutionarea conflictelor prin metoda avantajului reciprocCapitolul 12. Temerile si rezervele parintilor fata de metoda avantajului reciprocCapitolul 13. Cum punem la lucru metoda avantajului reciprocCapitolul 14. Cum sa eviti sa fii concediat din postul de parinteCapitolul 15.

Cum pot parintii sa evite conflictele schimbandu-se?Capitolul 16. Ceilalti parinti ai copiilor vostriAnexe1. Cum sa recunosti sentimentele (un exercitiu)2. Recunoasterea mesajelor ineficiente (un exercitiu)3. Emiterea de Mesaje la persoana I (un exercitiu)4. Folosirea autoritatii parentale (un exercitiu)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Parintele eficient":


himerestaurant.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us